hypnose doctor logo
certified hypnotist
stoppen met roken met hypnose

Zonder enige last, 

Geen slecht humeur,

Geen gewichtstoename... ,

Zonder ontwenningsverschijnselen 

Stop nu met roken - Hypnose Doctor

Waarom zou je stoppen met roken?

Iedereen kent de algemene redenen, maar ik denk dat voor ieder van jullie ook heel veel persoonlijke redenen aanwezig zijn ( en deze redenen kent U beter dan ik, natuurlijk).

Toch, wil ik graag nog een keer alles op een rij zetten:


1. Gezondheidsproblemen:  

     Roken heeft negatieve gevolgen voor je lichaam, zoveel is zeker. Ook al voel of zie je die gevolgen niet meteen, ze zijn er wel degelijk! De cijfers zijn duidelijk: als je je hele leven rookt, heb je 50% kans om vroegtijdig te sterven aan een aandoening die het gevolg is van roken. 'Vroegtijdig' betekent dat je als roker gemiddeld tien jaar vroeger sterft dan iemand die niet rookt.

     Roken heeft niet alleen negatieve gevolgen voor je gezondheid, maar ook voor je uiterlijk. Omdat je rookt, verkleuren je tanden, je nagels en je vingers. Je huid gaat er grauw en vaal uitzien, en je krijgt last van opvallende rimpels.

          Als je nog maar pas bent gestopt met roken, zijn de voordelen voor je gezondheid niet altijd direct voelbaar. Toch zijn ze er. Al in de eerste dagen nadat je bent gestopt, moet je misschien al minder hoesten en kun je beter ademhalen.

          Wist je dat je amper één dag na je laatste sigaret al evenveel zuurstof in je bloed hebt als iemand die niet rookt? En dat is nog maar het begin…

Wanneer mag je welke positieve effecten verwachten nadat je bent gestopt met roken?

     Na 20 minuten

Je bloeddruk en de bloedsomloop in je handen en je voeten verbeteren.

     Na 8 uur

De zuurstofvoorziening in je bloed wordt weer normaal.

     Na 24 uur

Je longen beginnen het slijm en de teer weg te werken.

     Na 48 uur

Je reuk en je smaak verbeteren.

     Na 72 uur

Je ademt vrijer en je bent minder snel buiten adem.

     Na 2 tot 12 weken

Je bloedsomloop in het algemeen verbetert.

     Na 3 tot 9 maanden

Bij het ademhalen hoest en ‘piep’ je duidelijk minder.

     Na 1 jaar

Je risico op een hartziekte is met de helft gedaald.

     Na 2 jaar

Je risico op een hartinfarct is nu even groot als voor iemand die niet rookt.

     Na 5 jaar

Je risico op een beroerte is met de helft gedaald. Ook het risico op kanker in je mond, slokdarm en blaas is met de helft verminderd.

     Na 10 jaar

Je risico op longkanker is met de helft afgenomen. Je risico op een beroerte is nu even groot als voor iemand die niet rookt.

     Na 15 jaar

Je risico op een hartziekte is even groot als voor iemand die niet rookt. Je kans op overlijden is nu praktisch even groot als voor iemand die nooit heeft gerookt.


2. Financiële voordelen


Een zeer prettige bijkomstigheid van stoppen met roken is dat je veel geld uitspaart!

Hoeveel geef jij per week uit aan sigaretten? En per maand? Weet je hoeveel cd's of kleren je daarvoor kunt kopen?

Bereken jij je besparing liever op jaarbasis? Vergelijk dan eens met de kosten van een weekendje weg of een reis naar een zonnig land, gaan skiën of een avontuurlijke vakantie! Wat je maar ook kiest!


Wat jij tegenhoudt?


          Jij bent bang voor de ontwenningsverschijnselen

Rokers horen dikwijls over alle voordelen van het stoppen met roken. Maar wanneer rokers proberen te stoppen zonder rookstophulpmiddelen of psychologische begeleiding, kunnen ze te maken krijgen met onaangename zaken zoals hoofdpijn, depressieve gevoelens, zenuwachtigheid, ... Dit zijn de ontwenningsverschijnselen. Het zijn net deze zaken die maken dat de roker weer terug naar een sigaret grijpt. Angst voor deze symptomen kan een drempel zijn om dan een nieuwe rookstoppoging te wagen.


Met de technieken die ik gebruik gaat je helemaal geen last hebben van de bovenvermelde problemen, omdat, met de nieuwe hypnose technieken word je een niet-roker! Jij gaat stoppen zonder enige neveneffecten.


          Jij bent bang om te verdikken.


Roken doet je doorgaans - vooral in het begin - wat vermageren omdat nicotine je calorieverbruik verhoogt en omdat een sigaret de honger stilt. Bij het roken gebruik je bovendien je handen en je mond waardoor je de neiging hebt om minder te eten.

Maar na verloop van tijd verandert de sigaret je smaak- en reukzin. Rokers grijpen dan makkelijker naar voeding met een meer intense smaak. Vaak zijn dat voedingsmiddelen met veel vet in. Wat dus eerst een voordeel leek, zet zich om in een probleem: de roker komt aan … en blijft roken.

Als deze "extra kilo's" zich vooral concentreren in je buikstreek, dan verhoogt je risico op kanker en cardiovasculaire aandoeningen nog meer.

Door te stoppen met roken, kan je soms bijkomen. Maar een uitstekende manier om dit te vermijden, is om nicotinevervangers te gebruiken. Wanneer je deze hulpmiddelen nauwgezet inneemt - zowel wat betreft dosis als wat betreft duur van de inname - kan je de gewichtstoename beperkt houden. Een man zal zo gemiddeld slechts 2,8 kg bijkomen en een vrouw gemiddeld 3,8 kg.

Als je bang bent om te verdikken, zal het aannemen van een gezonde levensstijl een eventuele gewichtstoename zeker helpen beperken of voorkomen.


Met de technieken die ik gebruik gaat je helemaal geen last hebben van de bovenvermelde problemen, omdat, met de nieuwe hypnose technieken word je een niet-roker! Jij gaat stoppen zonder enige neveneffecten.


          Jij hebt last van stress


Om het even wat eten, een sigaret opsteken, alcohol drinken, … Vaak zijn dat ‘kalmeringsmiddelen’ die je gebruikt als je even niet lekker in je vel zit. Uiteraard zijn die middelen op lange termijn niet aan te raden, want ze zijn schadelijk voor je gezondheid.

Stress moet je absoluut zien te bestrijden, want de gevolgen kunnen nefast zijn:

     •     meer vet ter hoogte van de taille

     •     vermindering van het weerstandsvermogen

     •     vermoeidheid, zenuwachtigheid, prikkelbaarheid

     •     risico op depressie

Bij een depressie kun je ‘s ochtends bij het opstaan meer stress voelen. Dat komt door de cortisol, een hormoon dat je lichaam energie moet geven. Een te hoog cortisolgehalte gedurende een te lange periode is echter niet goed voor je lichaam. Een extra reden om de stress te bestrijden.


Met de technieken die ik gebruik gaat je helemaal geen last hebben van de bovenvermelde problemen, omdat, met de nieuwe hypnose technieken word je een niet-roker! Jij gaat stoppen zonder enige neveneffecten.


          In jouw omgeving zijn veel rokers


Het is natuurlijk moeilijk om te stoppen met roken als je omringd bent door rokers, zelfs al willen sommigen van hen zelf ook stoppen met roken. Vaak krijg je de indruk dat iedereen rookt: buiten bij kantoren (binnen mag je niet roken), in films (een vorm van verdoken reclame) enz.

De houding van je omgeving speelt een cruciale rol als je hebt besloten om te stoppen met roken. De mensen in je omgeving zouden echt moeten vermijden om in jouw bijzijn te roken, ten eerste om je niet te beïnvloeden en ten tweede om je niet passief te laten meeroken. Het staat jammer genoeg vast dat niet-rokers zich ongewild vergiftigen door de sigarettenrook van anderen, ondanks de systemen voor ventilatie en luchtfiltering.


Met de technieken die ik gebruik gaat je helemaal geen last hebben van de bovenvermelde problemen, omdat, met de nieuwe hypnose technieken word je een niet-roker! Jij gaat stoppen zonder enige neveneffecten.

© Hypnose Doctor  13-06-2016